Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala yaman sızdırmaz olduklarını metodik kontroller ile denetlemek ve kaşımak bileğerlidir.

Genellikle yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu evgin çıkış kapısı, çöküntü anlamış olurında insanoğluın yangın sahaından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın kapısı nite kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından kazançlanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla kontrolör edilen sistem sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Panik kolu olmalıdır: Ivedi çıkış kapıları, panik koluna ehil olmalıdır. Bu, bapnın hızlı ve kolayca bir şekilde açılmasını katkısızlar ve insanların müstacel durumlarda güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini kolaylaştırır.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü amerikan bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik bar ivedili gestalt çabucak bapnın kabil olan en azca çağ kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre belli yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) sınırlı durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin yangın kapısı mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; tabaka sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında gerçek olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın bapları herhangi bir işletme yahut mekân sahibi midein harika bir yatırımdır çünkü çok orantılı maliyetlidirler; orantılı korumaya iye olmanın ne denli önemli olduğunu anlamanız dâhilin binanızın yangın korumasının liyakatsiz evetğu hareketsiz bir örnek yeterlidir!

Özellikle hassas ve değerli materyallerin evetğu odaların baplarının muhakkak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması sağlanabilir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayan kapıya verilen isimdir.

Yangın bapsı kilidi inanma kilidi olarak bilindik ve bapnın içeriden dışarıya yakın açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında doğruca bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın simultane kullanmaı kolaylaştırır.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha azca tercih edilmesinin nedeni insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya balans kaybı kabil şeyler evetşayabilmeleridir.

ürkü bar sayesinde muhtevaerden hariçarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı muhik iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok kolaylık ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış kuruluşlabilir.

Report this wiki page